Luet nyt
Vegehodarit & maidoton coleslaw

Vegehodarit & maidoton coleslaw

Safkaamo-Hotdog-Coleslaw-2

Hot dogit ovat täydellistä pikaruokaa kuuman kesäpäivän keskelle; ne valmistuvat silmänräpäyksessä ja täytteet on helppo tuunata makunsa mukaiseksi. Ne menevät samaan kategoriaan kuin pizzat ja hampurilaiset eli niistä on lähes mahdotonta olla pitämättä.

Hodareita varten voit ostaa kaiken valmiina ja oikaista suoraan herkutteluun — tai nähdä aavistuksen vaivaa ja valmistaa omat täytehärpäkkeesi. Täytteet ovatkin hodarin sydän, eli niihin kannattaa panostaa. Ja usko kun sanon, että itsetehty coleslaw peittoaa kaupan vastaavat 100-0! Etenkin varhaiskaaliin tehtyä coleslawta parempaa on vaikea löytää. En ole ikinä ollu majoneesisen kaalisalaatin suuri ystävä, mutta varhaiskaalin kanssa tehtynä sitä oli vaikea olla lappamatta suuhun heti valmistuksen jälkeen…

Toinen oleellinen osa hodaria on tietysti nakki. Vegenakeilla ei ole kenties maailman paras maine ja joukossa onkin jos jonkinnäköistä seikkailijaa. Oma kestosuosikkini vegenakkien joukossa on virolaisen BonSoyan klassiset nakit (saatavilla lähes kaikista peruskaupoista) ja näin kesän kynnyksellä heiltä oli myös tullut uusi kasvisgrilleri, joka pääsi testiin näiden hodareiden väliin. Rakenne on hieman tiiviimpi ja maku syvempi kuin norminakeissa. Toimii!

Tänään siis esittelyssä: helpot vegehodarit ja nopea ja herkullinen resepti maidottoman coleslaw’n tekoon!

Vegehodarit vegaanisella coleslaw'lla ja pikapikkelöidyillä punasipuleilla

Vegehodarit & maidoton coleslaw

4 hodaria

  • 4 hodarisämpylää
  • 4 vegenakkia, esimerkiksi BonSoyan grillinakki
  • Pikkelöityä punasipulia (ohje alla)
  • Coleslaw’ta (ohje alla)
  • Majoneesia, kuivattua sipulia tms. härpäkkeitä päälle

Maidoton coleslaw

Määrä riittää usean hodarin väliin. Vegaaninen, gluteeniton

  • Puolikas varhaiskaali tai tavallinen valkokaali (n. puoli kiloa)
  • Kaksi porkkanaa
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1 dl vegaanista tuorejuustolevitettä (PåMackan)
  • 1-2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Pikapikkelöity punasipuli

  • 1 punasipuli ohueksi viipaloituna⁣⁣⁣
  • 1 dl valkoviinietikkaa (myös omenaviinietikka käy)⁣⁣⁣
  • 2 rkl sokeria⁣⁣⁣
  • 1 tl suolaa⁣⁣⁣
  1. Pikapikkelöi alkuun punasipuli. Laita ohuet sipuliviipaleet pieneen lasipurkkiin. Sekoita muut ainekset kulhossa sekaisin jotta sokeri hieman liukenee. Kaada sipulien päälle niin että sipulit peittyvät liemeen. Peitä kannella ja anna olla huoneenlämmössä n. 1h ja sen jälkeen jääkaapissa. Ravistele välillä, niin sokeri sekoittuu hyvin. Maku paranee syventyessään, mutta pikapikkelöinnillä saa herkullisen lopputuloksen myös!
  2. Valmista sitten coleslaw. Poista kaalista kolhiintuneet lehdet ja silppua loput pieneksi. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää samaan astiaan kaalin kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen erillisessä kulhossa ja sekoittele sitten kaali-porkkanasekoitukseen.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paahda hodarisämpylät siinä niin, että ne kuumenevat ja pinta muuttuu hieman rapeaksi. Voit tehdä tämän myös uunissa tai grillissä. Siirrä paahdetut hodarisämpylät sivuun.
  4. Lisää kuumalle pannulle taas tilkka öljyä ja paista sitten nakit niin, että ne saavat hieman paistopintaa. Tässä ei mene kauan!
  5. Sitten kootaan hodarit! Lapa hodarisämpylöiden väliin coleslaw’ta, nakki, punasipulia, majoneesia ja toiveesi mukaan muita lisukkeita. Parhaimmillaan hodarit ovat tuoreina, eli nauttiminen kannattaa ajoittaa välittömästi kokoamisen jälkeiseen aikaikkunaan.
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun