Luet nyt
Uunijuuressalaatti fetajuustolla

Uunijuuressalaatti fetajuustolla

Minulla on herkkä vatsa ja toisinaan rakastamani raikkaat ja monipuoliset salaatit ovat sille vähän liikaa. Uunijuurekset kuuluvat erottamattomana osana arki-ruokailuuni, mutta joskus niihin meinaa kyllästyä. Tässä ohjeessa yhdistyvät mukavasti lämmin ja mausteinen makumaailma sekä raikkaan salaatin fiilis. Ja fetajuusto. Se ei voi koskaan olla väärin.

Halutessasi voit varioida reseptiä ja testailla niin erilaisia vihreitä salaatteja ja yrttejä kuin muita juureksiakin. Lämmin salaatti onkin oiva tapa saada jääkaapin pohjalle unohtuneet kasvikset käytettyä ja ehkäistä ruokahävikkiä!

Uunijuuressalaatti fetajuustolla

2–4 annosta, riippuen ruokailijoiden nälkäisyydestä ja juuresten koosta.

Uunijuurekset

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 1 reilun kokoinen palsternakka
  • 2-3 porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • hyppysellinen kanelia
  • cayenne-pippuria maun mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria

Salaattipohja

  • pussillinen/rasiallinen babypinaattia (65–100g)
  • pussillinen/rasiallinen rucolaa  (65–100g)
  • sitruunamehua (noin ½ sitruuna)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • loraus juoksevaa hunajaa 

Päälle

  • granaattiomenan siemeniä
  • murustettua fetajuustoa

Valmistus

  1. Pilko/kuutioi juurekset suunnilleen samankokoisiksi palasiksi suureen kulhoon. 
  2. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä mausteet ja pyörittele niin, että juurekset maustuvat tasaisesti.
  3. Paahda juureksia uunipellillä 200-asteisen uunin keskiosassa noin puoli tuntia kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet väriä.
  4. Juuresten paahtuessa valmista salaattipohja. Sekoita muutama ruokalusillinen oliiviölyä, puolikkaan sitruunan mehu, loraus jouksevaa hunajaa sekä ripaus suolaa. Seosta kannattaa maistella välillä ja mittasuhteita säätää oman maun mukaan, toiset tykkäävät kirpeämmästä, toiset taas hunajaisemmasta lopputuloksesta.
  5. Lisää pinaatti ja rucola suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sekoittamasi kastike.
  6. Lisää salaattipohjan päälle uunissa paahtuneet juurekset ja kruunaa kokonaisuus murustellulla fetajuustolla sekä granaattiomenan siemenillä.
  7. Se on siinä! Kylkeen vielä lasi viiniä ja palanen hyvää leipää.
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun