Luet nyt
Toisenlainen jouluperinne: Suklaakeksit

Toisenlainen jouluperinne: Suklaakeksit

Safkaamo - suklaakeksit jouluksi

Meidän perheessämme äiti on jostain syystä leiponut perinteisten joulupiparien ohella aina myös näitä taivaallisia, suussasulavia suklaisia herkkuja jouluksi. Mitään erityisen jouluista kekseissä ei kuitenkaan varsinaisesti ole. Niitä voi siis nauttia vapaasti minä tahansa vuodenaikana, aina kun keksihimo iskee. Mutta erityisesti jouluna!

Suklaakeksireseptejä on netti pullollaan ja oikean reseptin löytäminen voi olla vaikeaa – onhan keksimakuja olemassa vähintään yhtä monta kuin reseptejäkin! Näiden herkullisten suklaakeksien juju on melko vähäinen jauhojen määrä, minkä ansiosta keksit jäävät hyvällä tavalla ihanan rasvaisiksi. Mikäli on sisältä pehmeiden jenkki-cookieiden ystävä, voi keksien paistoaikaa hieman lyhentää.

Safkaamo - suklaakeksit jouluksi

Suussasulavat suklaakeksit

Noin 20-25 kpl

  • 200 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl suklaapisaroita tai -rouhetta

Valmistus

  1. Sekoita sokeri ja fariinisokeri keskenään.
  2. Lisää joukkoon pehmeä voi/margariini ja vatkaa vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kuivat aineet, eli jauhot, vanilliinisokeri, ruokasooda ja suola.
  5. Lisää kuivat aineet vähitellen taikinan joukkoon.
  6. Sekoita mukaan lopuksi vielä valmiit suklaapisarat tai rouhittua taloussuklaata.
  7. Asettele lusikalla pieniä palloja uunipellille leivinpaperin päälle. Muista jättää reilusti tilaa pallojen ympärille, sillä keksit leviävät uunissa.
  8. Paista 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä ja herkuttele!

Huomasitko, että tässä makeaakin makeammassa reseptissä oli mukana hitunen suolaa? Sille on syynsä! Jos kiinnostaa, niin lisää suolan roolista makeissa leivonnaisissa ja toisaalta sokerin merkityksestä suolaisissa ruuissa voit lukea täältä.

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun