Luet nyt
Tofu Limonello Bar 9:n tyyliin

Tofu Limonello Bar 9:n tyyliin

Jalotofu paahtopala tofu limonello

Jalotofu Paahtopala on saatu testiin Jalotofulta. Kiitos!

Tofu limonello on helppo mutta hienostunut pastaresepti, jolla hurmaa helposti myös muutkin kuin kasvissyöjäystävänsä. Sen salaisuus piilee sitruunaisen happamassa jogurttikastikkeessa, mutta myös tofulla on väliä.

Helsingin Uudenmaankadulla sijaitsee rappioromanttinen ravintola-baari Cafe Bar No 9, joka on palvellut jo vuodesta 1996. Bar 9:n klassikkoannos on sen kuuluisa pollo limonello. Hyväksi todettuja vaihtoehtoja ovat myös pasta primavera sekä pomodoro, joita molempia on tullut syötyä monesti; pollo limonello on kuitenkin annoksista se tunnetuin. Niin ihanan kermaista, niin täydellisen sitruunaista ja loistavan lohdullista.

Koska eletään vuotta 2020 ja valinnanvaraa riittää, halusimme tehdä legendaarisesta pollo limonellosta kasvisversion, mutta niin, että se pysyy mahdollisimman uskollisena alkuperäiselle reseptille. Tärkeää reseptissä on jogurtin happamuus, ja mielestämme nykyisillä kasvipohjaisilla jogurteilla voidaan saavuttaa lähes sama kermaisuus ja happamuus kuin maitopohjaisillakin tuotteilla. Haasteeksi jääkin lähinnä kanan korvaaminen; mitä tehdä, kun tofu jää helposti vetiseksi ja soijasuikaleiden valmistus tuntuu vieraalta ja vaikealta?

Enter: Jalotofun paahtopala.

Tofu limonello Jalotofun paahtopalalla

Saimme testiin suomalaisen Jalotofun uutuustuotteen, Jalotofu Paahtopalan. Jalotofun Paahtopala on siis tofua, mutta se on valmiiksi paahdettu ja revitty. Paahtopalaa, toisin kuin muita tofutuotteita, ei tarvitse siis valuttaa tai painella kuivaksi tai paahtaa uunissa nesteet poistaakseen. Paahtopalan voi repiä suoraan paketista pannulle, paistaa öljyssä ja maustaa haluamallaan tavalla. Vuosien tofukokemuksella voin sanoa, että Paahtopala auttaa kärsimätöntä kasvisruokakokkia suuresti!

Paahtopala taklaa tofuun yleisimmin liitetyt ennakkoluulot kertaiskulla. Palana myytävä tofu on usein vetistä ja kotikokin on hankala saada se maistumaan hyvältä. Paahtopalalla on heti valmiina tiivis, “kanaisa” koostumus ja sen voi joko maustaa oman makunsa mukaiseksi tai valita valmiiksi maustetun version. Halusimme testata Paahtopalaa tofu limonellossa, koska uskoimme pääsevämme sillä lähimmäs autenttista kokemusta. Ja oikeassa olimme.

Jalotofu paahtopala tofu limonello

Tofu limonello Bar 9:n tyyliin

2-3 annosta

  • 250g (1 pkt) Jalotofun paahtopala maustamaton tofua
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • pieni sipuli
  • 1 tl cayennepippuria
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tkl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl soijajogurttia tai Yosan Greek Style (myös muu maustamaton, makeuttamaton kasvijogurtti käy)
  • 150 g täysjyväspagettia
  • tuoretta lehtipersiljaa
  1. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Lisää tofu pannulle ja pilko pienemmäksi keittiölastalla. Ruskista kunnolla ja mausta sen jälkeen cayennepippurilla ja suolalla.
  2. Sekoita tofun joukkoon kaurakerma ja kasvisfondi. Hauduta hetki.
  3. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Säästä noin puoli desiä keitinvettä.
  4. Lisää kastikkeeseen kurkuma, inkivääri, valkosipuli, sitruunamehu ja hunaja. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä. Lisää soijajogurtti ja suolaa maun mukaan.
  5. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Lisää loraus keitinvettä jotta kastike sekoittuu hyvin. Jaa annoksiksi ja tarjoile tuoreen persiljan kera.

Jalotofu Paahtopala on saatu testiin Jalotofulta. Kiitos!

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun