Luet nyt
Testissä alkoholittomat glögit – vain yksi ansaitsi täydet viisi tähteä

Testissä alkoholittomat glögit – vain yksi ansaitsi täydet viisi tähteä

Glögitesti safkaamo

On taas se aika vuodesta, kun tekee mieli kiehauttaa päivän päätteeksi kupponen glögiä. Viimeistään jouluaaton lähestyessä kasvaa glöginhimo auttamattomaksi, ja huhu kertookin, että joulutunnelmaan valmistautuminen ilman höyryävän kuumaa glögikupposta on haastavaa, ellei mahdotonta!

Glögivalikoima tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta, eikä ihmekään, että glögihyllyllä menee helposti sormi suuhun. Uhrauduimme siis puolestanne ja testasimme lähikaupan glögivalikoiman, jotta teidän ei tarvitsisi pettyä! Valitsimme testiin viisi erilaista alkoholitonta glögiä, jotka löytyivät lähi-Prismasta. Yllätyimme, kuinka suuria makueroja glögien välillä ilmeni. Opimme myös, ettei korkeakaan hinta ole tae hyvästä glögistä.

Pitääksemme testin tasapuolisena valitsimme testiin vain punaisia glögejä. Huomasimme, että glögin erinomaisuuteen vaikuttaa erityisesti siinä käytetyt mausteet ja niiden intensiteetti: onko käytetty aitoja mausteita ja jos on, niin mitä ja missä suhteessa? Myös se, onko pohjana viini vai marjamehu, vaikuttaa glögielämykseen suuresti, mutta mausteet ratkaisevat sen tärkeimmän: jouluisuuden.

Kuka siis selvisi voittajaksi, ja kuka jäi hännille?

  1. Rainbow Glögijuoma, hinta 1,15€/l,

Tuoksu on makea, väri hailakan vaalea. Maku osoittautuu yhtä miedoksi kuin väri; laimeaksi. Maussa lämmintä puolukkaa. Aivan kuin kuumaa mehua joisi! Ei kovin jouluisa, mausteita on käytetty varovaisesti.

  1. Marli perinteinen, hinta 1,49€/l, ☆☆☆

Tuoksu on vahvan glögimäinen ja väri syvän punainen. Mielikuva on välittömän jouluinen! Maistuu merkittävästi makeammalta kuin Rainbow’n glögijuoma. Makeus jopa hieman ylikorostuu, hyvin sokerinen, mutta glögimausteiden runsas käyttö kompensoi.

  1. Lapin Maria Mustikka-vanilja glögi, hinta 4,35€ / 0,75l /☆☆☆☆

Nimensä veroinen; tuoksu on makean vaniljan mustikkainen. Tumma kaunis väri. Ei hyökkäävän makea, oma mausteseos, ei perinteisen glögin ruumiillistuma, mutta erinomainen silti.

  1. Kaskein Perinteinen glögi, hinta 4,25€/l ☆☆

Punaviinimäinen, vahva tuoksu. Muistuttaa väriltään ja olemukseltaan punaviiniä. Tuoksu hyvin hehkuviinimäinen, voisi olla Alkon hylystä. Makumaailmaltaan yllättävän mehumainen, ei yhtä mausteinen kuin esimerkiksi Marlin perinteinen. Pieni kirpakkuus tulee limemehusta.

  1. Blossa alkoholiton, hinta 4,05€ / 0,75 l ☆☆☆☆☆

Täyteläinen klassikko; vahva glögin tuoksu, tummanpuhuva väri. Punaviinipohjainen kuten Kaskeinkin glögi. Maku on syvän mausteinen ja jouluinen, mehuisuus puuttuu. Jos glögin kohdalla sanakirjassa pitäisi antaa maistiassuosituksia, mainitsisin Blossan. Raadin suosikki!

Mikä on sun suosikkiglögisi? Kerro se meille kommenteissa tai laita meille viestiä Instagramissa @safkaamo!

Ensimmäisestä kuvasta kiitos Unsplash.

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun