Luet nyt
Safkaamo testaa: Tomi Björckin uusi thai-ravintola Boon Nam

Safkaamo testaa: Tomi Björckin uusi thai-ravintola Boon Nam

Vasta jokin aika sitten pääsimme raportoimaan kun koko Suomen kollektiivinen keittiösuosikki Tomi Björck avasi kiinalaisen ravintolan Lily Leen loistosijainnille Erottajalle. Nyt hän on ehtinyt perustamaan jo uuden ravintolan, tällä kertaa thaimaalaisella twistillä. Kävimme tietysti testaamassa ravintolan heti sen avajaispäivänä. Minkälaisia makuelämyksiä olisi tällä kertaa tiedossa?

boon nam ravintola Helsinki

Boon Nam sijaitsee Hotel St. Georgen yhteydessä katutasossa, Yrjönkadun ja Lönkan kulmassa. Ravintolan miljöö on tuttua ja muistuttaa muista Björckin ravintoloista; on tummaa pintaa, puuta, suuria seinätaideteoksia, käsintehdyn näköisiä kattauslautasia. Kaikki on kaunista ja harkittua.

Boon Nam edustaa thai-keittiötä, ja sen peruspilarit ovat tulinen, hapan, suolainen ja makea. Luvassa on siis runsaasti tuoreita yrttejä, limettiä, chiliä, kookospähkinää, aromikkaita makuyhdistelmiä ja grillattuja lihoja ja merenherkkuja. Thaimaalaisen ruuan ystävinä odotuksemme ovat siis pilvissä jo ennen kuin olimme pöytäämme päässeet!

Heti sisään astuessamme meille tarjoillaan makeat alkudrinkit, joissa on vaaleaa rommia, päärynää ja kuohuviiniä. Toimiva makukombinaatio toimiikin jännittävänä ensimmäisenä askeleena kohti täysivaltaista ravintolakokemusta.

boon nam partaveitsisimpukka

Pöytään valuvat ruoat ovat mainioita. Alkuun tuleva partaveitsisimpukka tom yam -salsalla on täydellinen raikas pieni starter, joka jättää suun haluamaan lisää. Härkätartar riisikakulla on paitsi kaunis sormisyötävä, myös täydellisen tasapainoinen suupala täynnä täyteläisyyttä, rapeutta, kirpeyttä ja makeutta.

Menun keskivaiheilta löytyvät satay-kanavartaat nousevat välittömästi Safkaamon maistelutiimin suosikeiksi. Satay-kastike on juuri niin pähkinäinen kuin voi olettaa, ja kurkumalla maustetut pehmeän suolaiset kanavartaat sopivat sen kanssa täydellisesti. Rapea possu-dumpling on hämmentävän herkullinen ja suolaisen osuuden kruunaava kuningasrapu-curry on pehmeydessään niin lempeä, että uudesta annoksesta alkaa haaveilla jo silloista syödessään.

boon nam grillattu kuningasrapu

Jälkiruoaksi tarjoillaan kookosjäätelöä, rapeaa seesamikeksiä, limemarenkia ja seesamia. Annos oli ilahduttavan pieni, tasapainoinen ja onnistunut. Like cherry on top! Boon Namin menukokonaisuudesta jäi kehoon erinomaisen hyvä olo. Ruokaa oli juuri sopivasti, aisteja hellittiin joka tavoin ja makumatka soljui jouhevasti herkullisesta annoksesta toiseen.

Tänne löydämme tiemme varmasti vielä uudelleenkin. Kiitos kutsusta Dream Cozy ja kiitokset ruuasta ja kokemuksesta Boon Nam ja henkilökunta!

Boon Nam, kuningasrapu curry

Uusi thai-keittiöön keskittyvä ravintola Boon Nam löytyy Helsingistä osoitteesta Lönnrotinkatu 4. Varaukset ja lisätiedot: https://www.boonnam.fi

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun