Luet nyt
Porkkana-mandariini-inkiväärimehu

Porkkana-mandariini-inkiväärimehu

Porkkana-mandariini-inkiväärimehu

Porkkanan ja mandariinin liitto on kuin vanha ihana aviopari, jota katsellessa alkaa hymyilyttää. Niin ihania ne ovat yhdessä! Lapsuuden porkkanamehukammoni talttui välittömästi kun ymmärsin sekoittaa porkkanamehun joukkoon makeaa mandariinia. Myös appelsiini sopii tarkoitukseen täydellisesti. Mehun makeutta on näppärä säätää omien makunystyröiden mukaiseksi säätelemällä porkkanan ja mandariinin suhteita toisiinsa. Makuparin kruunaavat (luomu)sitruuna ja reilu palanen tuoretta inkivääriä; hifistelijät voivat laittaa mukaan myös kurkumaa.

Mehun teko on toki helppoa mehukoneella, mutta herkullinen tuoremehu onnistuu kotona näppärästi myös ilman mehukonetta. Surraa ainekset yhteen blenderissä (mehukkaimmat alle, kovemmat päälle) sileäksi mössöksi. Valuta harson tai esimerkiksi kestohedelmäpussin läpi laakeaan astiaan; puristelemalla saat mehua irti niin kauan kuin jaksat työstää. Mehu on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen.

Porkkana-mandariini-inkiväärimehu

2 reilua annosta

  • n. puoli kiloa porkkanaa
  • n. puoli kiloa mandariineja
  • puolikas sitruuna
  • peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • (halutessasi pieni määrä tuoretta kurkumaa)

Valmistus

  1. Kuori porkkanat ja poista mandariineista kuoret. Kuori myös inkivääri ja sitruuna.
  2. Pilko porkkanat parin sentin paksuisiksi paloiksi ja mandariinit lohkoiksi.
  3. Mehusta mehukoneella TAI blendaa kaikki ainesosat blenderissä erittäin hienoksi seokseksi & siivilöi tiheällä siivilällä kulhoon. Tiheän siivilän sijaan tässä toimii myös mainiosti ohut harso tai esimerkiksi kestohedelmäpussi. Isommalla siivilällä suosittelen tekemään siivilöinnin pariin otteeseen, niin saat kirkasta mehua.
  4. Nauti välittömästi tai lyhyen viilennyksen jälkeen. Jääpaloilla viilennät mehun nopeasti!
  5. Ota hedelmien kuidut hyötykäyttöön ja käytä ne esimerkiksi terveellisten keksien leivontaan tai näkkärin tekoon.
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun