Luet nyt
Old Boy BBQ – Grillaa kuin korealaiset

Old Boy BBQ – Grillaa kuin korealaiset

Safkaamo - Old Boy BBQ - ravintola-arvostelu

Koreassa en ole koskaan käynyt, joten en liene paras henkilö arvioimaan korealaista grilliruokaa tarjoilevan Old Boyn autenttisuutta, mutta aikaisemmin lukemieni arvostelujen perusteella sitäkin on kehuttu. Itse kehuisin myös ystävällistä ja todella rentoa palvelua, maistuvaa ruokaa sekä leppoisaa tunnelmaa. 

Viime vuoden marraskuussa ovensa avanneen Old Boyn taustalta löytyvät ravintoloitsijat Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää, jotka vaikuttavat myös naapurissa Helsingin Ludviginkadulla sijaitsevan Ragun sekä Kanavarannasta löytyvän ja omiin kestosuosikeihini lukeutuvan Shelterin taustalla. En tiedä onko kyseessä tarkkaan harkittu konsepti, mutta erilaisesta ruokatarjonnastaan huolimatta näitä sisarravintoloita yhdistää leppoisa ja lämmin palvelu. Salihenkilökunta on harvoin se, joka saa ravintola-arvosteluissa kehuja, mutta tässä tapauksessa he ovat todella ansainneet kunniamaininnan.

Safkaamo - Old Boy BBQ - ravintola-arvostelu

Old Boy BBQ:n juju on nimensä mukaisesti hiiligrilli, jossa pääruuat kypsyvät hitaasti ja huolella. Korealaisen keittiön makumaailman kulmakiviä ovat soija, seesami, valkosipuli, inkivääri, fermentoitu soijapapu, kevätsipuli ja chili, jotka kaikki maistuvat Old Boyn listalla. 

Yksittäisten annosten ohella listalta löytyy koko pöytäseurueen kesken jaettavaksi tarkoitettu menu, joka koostuu itse listalta valittavista alkuruuista, pääruokana tarjoiltavasta Bo ssamista sekä jälkiruuasta. Jälkiruuat eivät varsinaisesti ole kovin “in” Koreassa, joten Old Boyn listalle tiensä löytäneiden herkkujen kohdalla keittiössä on otettu hieman taiteellisia vapauksia. Kokonaisuuden voi oman nälkätilanteensa mukaan kasata joko kahdella, kolmelle tai neljällä alkuruualla.

Päädyimme seuralaiseni kanssa kahden alkuruuan vaihtoehtoon. Koska korealaisen keittiön koko ideologia perustuu annosten jakamiseen, pääsimme käytännössä maistelemaan yhteensä neljää erilaista annosta alkupalalistalta. Valitsimme meheviä kalakakkuja, kevyesti suolattua lohta, ravunpyrstöjä sisältäviä ja dumplingeja muistuttavia mandu-taikinanyyttejä sekä tartarin. Oikeastaan vain melko miedon makuiset mandut kalpenivat hieman muiden annosten rinnalla, muuten kaikki oli herkullista ja annokset olivat juuri sopivan kokoisia kahden kesken jaettaviksi.

Safkaamo - Old Boy BBQ - ravintola-arvostelu

Pääruoka, eli pitkään kypsennetty ja grillattu possunliha, tarjoiltiin lehtisalaatin, riisin, ssamjang-tahnan, seesamimarinoidun sipulin sekä tietenkin kimchin kera. Ideana oli kääriä täytteet suuriin salaatinlehtiin tortillojen tai lettujen tapaan. Maistui!

Itse jännitin etukäteen hieman sitä, ovatko ruuat turhan tulisia. Olen kyllä mausteisen ja hyvin maustetun ruuan ystävä, mutta en pidä sellaisesta pistävästä tulisuudesta, joka tappaa makuaistin ainakin väliaikaisesti. Huoleni oli kuitenkin turha. Makua Old Boyn annoksissa toki oli runsaasti, mutta tulisuutta pystyi melko hyvin säätelemään itse, kun esimerkiksi kimchiä sai annostella oman maun mukaan.

Safkaamo - Old Boy BBQ - ravintola-arvostelu

Jälkiruokalistalla oli valittavana kaksi eri tavoin houkuttelevan kuuloista annosta. Toinen lupaili seesamifudgea ja suklaata, toinen muun muassa kirpeää sitruunaserbettiä ja pikkelöityjä ruusun terälehtiä. Päädyimme tuhdimmalle suklaalinjalle ja saimme eteemme herkulliseksi, mutta vähän liiankin raskaaksi päätökseksi osoittautuneen, ikäänkuin kotitekoisen version vanhasta tutusta Puffet-keksijäätelöstä. Old Boyn versiossa keksi oli valmistettu popcornista, ruskeasta voista, seesamifudgesta sekä suklaasta, ja täytetty vaniljajäätelöllä.

Kolmen ruokalajin illalliseen juomineen kului runsaat 60 euroa, mitä voi mielestäni pitää Helsingin ravintolatarjonnassa melko keskinkertaisena ja kohtuullisena hintatasona. Varsinkin kun kokemus oli ehdottomasti hintansa väärti.

Safkaamo - Old Boy BBQ - ravintola-arvostelu

Mutkattoman ja mukavan palvelun ohella erityismaininnan ansaitsee vielä ravintolan juomalista, jolta löytyy kuohuvien, viinien ja oluiden ohella myös korealaista sojua ja makgeollia sekä japanilaista shochua ja sakea. Päädyimme tarjoilijan suosituksesta testaamaan sojua, jota hän vertasi täkäläisiin, ruokailun aikana nappailtaviin vodka-snapseihin. Soju tarjoiltiin kyllä pienestä lasista, mutta se oli makeaa ja alkoholipitoisuudeltaan lähempänä viiniä kuin Koskenkorvaa. Mielenkiintoinen ja positiivinen kokemus tämäkin, suosittelen testaamaan!

Samoihin sanoihin voisi oikeastaan päättää koko raportin Helsingin keskustassa, Ludviginkadulla sijaitsevasta Old Boysta. Jos et ole vielä käynyt, niin suosittelen testaamaan.

Old Boy

Ludviginkatu 3-5
00130 Helsinki

www.oldboy.fi

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun