Mehevä sitruuna-kesäkurpitsakakku

Sain ystävältä lahjaksi jättiläismäisen (siis todellakin valtavan) kesäkurpitsan ja mietin kuumeisesti mitä siitä oikein keksisin tehdä. Rehellisyyden nimissä en ole kaikkein suurin kesäkurpitsan ystävä ja siksi kiinnostukseni heräsi, kun kevyen googlailun jälkeen vastaan alkoi tulla makeita kakkuja ja piiraita.
Kesäkurpitsa ei valmiissa leivonnaisessa juurikaan maistu, mutta se tekee kakusta todella mehevän ja koostumukseltaan ihanan. Maustoin kakun raikkaalla sitruunalla ja kuorrutin porkkanakakun tyyliin tuorejuustokreemillä. Kakku kestää hyvin säilytystä jääkaapissa ja oikeastaan vain mehevöityy ja paranee seistyään pari päivää.

Sitruuna-kesäkurpitsakakku
Noin 12 palaa
Pohja
- 2,5 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
- 2 dl sokeria
- 4 dl (noin 400g) hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 4 kananmunaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- noin 0,5 dl sitruunan mehua
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
Kuorrute
- 100 g voita
- 2 rasiaa (à 180g) maustamatonta tuorejuustoa
- 3,5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- noin puolikkaan sitruunan mehu
Valmistus
- Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele noin 20 x 30 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Hyvä kikka tarkistaa kakun kypsyys on tökkiä sitä muutaman kerran hammastikulla. Kakku on kypsä, jos tikkuun ei jää taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla ja valmista sitten kuorrute.
- Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.
- Koristele mielesi mukaan.

Avainsanat