Luet nyt
Mikä on paras tapa kuoria granaattiomena? Esittelyssä 3 keinoa

Mikä on paras tapa kuoria granaattiomena? Esittelyssä 3 keinoa

Granaattiomenan siementen irrotus. 3 tapaa. Safkaamo

Granaattiomena. Tuo hedelmien kuningatar, joka vaatii silkkihansikkain käsittelyä vain sotkeakseen silkkihansikkaat, essun ja koko keittiön.

Sen siemenet ovat herkullisen hedelmäisiä, mahtavan makeita ja sopivat mainiosti esimerkiksi koristeeksi ja lisämauksi salaattiin; esimerkiksi tässä paahdetussa uunijuuressalaatissa ne ovat fetan kanssa aivan parhaimmillaan.

Netti on pullollaan eri tapoja granaattiomenan siementen irrottamiseen. Testasimme kolme yleisintä tapaa kuoria granaattiomena tarkoituksenamme selvittää, mikä on ehdottomasti paras keino. Spoiler alert: Ne toimivat ja oikea tekniikka lieneekin siis lähinnä makuasia. Lue arvostelut alta ja jaa oma näkemyksesi!

Granaattiomena

Keino 1: Hakkaustekniikka

Halkaise granaattiomena kahteen osaan. Irroita siemenet hakkaamalla granaattiomenan kuoreen tasaisin iskuin esimerkiksi puisella lastalla tai lusikalla. Tämän voi tehdä esimerkiksi talouspaperilla vuoratussa tiskialtaassa tai kulhon päällä.

Plussat: Nopea ja suoraviivainen. Siemenet irtoavat melko helposti ja ilman valkoisai rihmoja.

Miinukset: Sotkee helposti, koska roskeilta on vaikea välttyä.

Keino 2: Vesitekniikka

Pilko granaattiomena esimerkiksi neljään tai kahdeksaan osaan sen koosta riippuen. Laske kookkaaseen kulhoon vettä ja vie palat sinne yksi kerrallaan. Työstä paloja veden alla ja irroittele siemenet sormin. Toista kaikkien palojen kanssa. Siivilöi vesi pois ja olet valmis.

Plussat: Suht siistiä, ei mehua ympäri keittiötä.

Miinukset: Hieman työläämpi kuin muut. Siemenistä saa yhä irrotella valkoisia rihmoja vesikylvynkin jälkeen.

Granaattiomena

Keino 3: Perustekniikka

Lohko granaattiomena muutamaksi palaksi ja ota lohko kerrallaan kulhon päälle ja irrottele siemenet sormin.

Plussat: Suoraviivainen, ei tarvita ylimääräisiä keittiövälineitä.

Miinusta: Vähän sotkuinen ja vaatii sorminäppäryyttä. Kohtalaisen hidasta.

Mikä on sinun suosikkitekniikkasi – jokin yllämainituista vai oma salainen tekniikkasi? Paljasta se meille kommenteissa!

Näytä kommentit (2)
  • Ensimmäinen vaihtoehto on mielestäni toimivin, mikäli alustana on sopivan kokoinen astia (esim. kannellinen säilytysastia, jossa työn hedelmät voi myös helposti sujauttaa jääkaappiin myöhempää käyttöä varten).

    Tällä menetelmällä hedelmän kaikki osat tulevat talteen. Myös ”valkoisia rihmoja” kannattaa maistaa!

    • Hyvä pointti! Ja siis mitä, ihanko oikeasti niitä valkoisiakin osia kannattaa syödä?!? Itse olen välttänyt niitä aina kuin ruttoa… 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun