Luet nyt
Korona-kriisi kysyy kekseliäisyyttä

Korona-kriisi kysyy kekseliäisyyttä

Safkaamo - Demon ruokakassi

Tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta se voima, jolla korona-kriisi on iskenyt ravintola-alan polvilleen. Ravintolat sulkivat ovensa ensimmäisten joukossa ja lomautukset iskivät alan työntekijöihin hyökyaallon lailla.

Toivon pilkahduksia on kuitenkin havaittavissa. Ihmisillä on nyt aikaa olla kotona ja nauttia hyvästä ruuasta. Moni ravintola onkin viimeistään nyt herännyt take away -maailman mahdollisuuksiin ja tarjoaa kotiinkuljetuksella tai noudolla ruokaa kotioloihin nautittavaksi. Lahjakorttien ostoon kannustetaan ja toivo ovien avaamisesta kesäkaudeksi elää vielä.

Myös astetta luovempia ratkaisuja ruokakasseista selviytymispakkauksiin ja on demand -ruokamarkkinasta oluen etämaisteluihin on nähty! Tässä 8+1 luovaa ideaa hyvän ruuan rakastajalle, joka kaipaa uusia makuja ja elämyksiä myös kriisin keskellä.

1. Tue lähituottajaa – osta Nollan ruokakassi

Safkaamo Nollan ruokakassi testissä

Hävikkiravintola Nolla myy kahden tai neljän ruokalajin kattavaa Nolla bagia. Testasimme neljän ruokalajin menun, joka sisälsi ajoblanco-keittoa, suolaisia vohveleita, gnoccheja sekä paljon muuta herkullista. Kasvismenun kanssa puuhailu oli mukavaa, makuyhdistelmät uniikkeja ja lopputulos herrrrrkullinen. Tilaukset onnistuvat Whatsappilla ja maksu Mobilepaylla, kassin voi noutaa paikan päältä Fredrikinkadulta tai tilata kotiinkuljetuksella. Hinta neljän ruokalajin ateriasta kahdelle hengelle oli yhteensä 55€.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/restaurantnolla

2. Villdin vegaaninen brunssi

Vegaanista villiruokaa tarjoilevaa Villdiä luotsaa kekseliäisyydestään tunnettu Ossi Paloneva. Villd on siirtynyt korona-aikana tarjoilemaan vegaanista brunssia kotiinkuljetuksella. Monipuolinen, kekseliäs ja yllättävä menu vaihtuu joka viikonloppu ja sisältää monta elementtiä, jotka kuljetetaan maksutta 7km säteelle Kalliossa sijaitsevasta ravintolasta. Brunssin hinta n. 30€.

Lisätiedot: https://www.villd.fi

3. Platform.pro tarjoaa kuljetuksena huippuruokaa

Safkaamo - Platform.pro

Uusi verkkopalvelu Platform pro tarjoaa kotiinkuljetuksena huippuravintola Inarin ja Oran ruokia. Esimerkiksi Inarin kolmen ruokalajin menun kahdelle hengelle saa hintaan 80€. Menu sisältää keltaista currya, “duck pancakes” ja jälkiruuan. Orasta saa kokki Sasu Laukkosen suunnitteleman menun kahdelle hengelle samaan hintaan. Molemmat menut edellyttävät tilaajaltaan viimeistelyä, eli aivan valmiiseen pöytään ei pääse.

Lisätiedot: https://www.theplatform.pro

4. Fat Ramenin selviytymispakkaus

Maukkaisiin ramen-keittoihin erikoistunut Fat Ramen lanseerasi oman “Survival kittinsä”. Kittiin kuuluvat käsintehdyt nuudelit, Tonkotsu-liemi, liha, kananmunat ja päällysteet. Kitistä saa viisi ramen-annosta, eli tällä ruokkii tarvittaessa koko perheen. Kasvissyöjän vaihtoehdot ovat vielä vähissä, mutta toivottavasti niitä saadaan pian – Fat Ramenin kukkakaali-ramenilla on erityinen paikka sydämessäni.

Lisätiedot: https://fatramen.fi/product/fat-ramen-survival-kit/

5. Fine diningia Demon tyyliin – tähtikokin ruokakassi

Safkaamo - Demon ruokakassi

Michelin-tähden ravintola Demo lanseerasi tähtikokin ruokakassin, joka pitää sisällään neljän ruokalajin yllätysmenun, menukortit sekä sommelierin viinivinkit jokaiselle ruokalajille. Demon kokit pakkaavat mukaan esivalmistellut ruuat ja helpot ohjeet – ja sinä hoidat kokkaamisen. Ainoa miinus toistaiseksi on se, että menusta on saatavilla vain yksi versio joka sisältää sekä kalaa, lihaa että kasvista. Hinta 65€ per henkilö, kotiinkuljetus tai nouto onnistuvat.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/ravintolademo/

6. Hodariboxilla ruokkii koko perheen

Hodarifillarin lanseeraama hodariboksi tarjoaa kaiken mitä tarvitset täydellisen New York premium-hodarin tekemiseen kotikeittiössä. Tilaus onnistuu helposti netistä, hodarit on helppo tehdä kotona ja paketti sisältää simppelit ohjeet. Hodarit saa myös tarvittaessa vegenakilla sekä gluteenittomasti. Kotiinkuljetus on ilmainen ja bokseja on tarjolla 4-8 hengen paketeissa, hinnat alkaen 39€.

Lisätiedot: http://www.hodarifillari.fi/kotiinkuljetus/

7. Oh My Goodness vegaaniset & gluteenittomat aamupalakassit

Kalliossa sijaitseva Oh My Goodness -vegaaniravintola tarjoilee kriisin aikana aamupalakasseja alkaen edulliseen 20€ hintaan. Aamupalakassi sisältää esimerkiksi siemenleivän kauden levitteellä ja avocadolla, suklaa-banaanileivän suklaavaahdolla, mango-chiavanukasta, vihersmoothien ja inkiväärishotin. Kassin sisältö on vegaaninen ja gluteeniton ja suunniteltu yhdelle hengelle.

Lisätiedot verkkokaupasta: https://ohmyshop.fi/

8. Ruoka-aineet kotiovelle on demand

Suuret kauppaketjut K- ja S-ryhmä ovatkin jo pidempään tarjonneet ruokaostoksia kotiinkuljetuksella, mutta nyt myös pienemmät toimijat ovat innostuneet aiheesta. Ruuankuljetuspalvelu Wolt lanseerasi oman Wolt marketin, josta voi tilata tavallisia päivittäistuotteita, kuten hedelmiä, leipää ja herkkuja välittömästi kotiovelleen, kuljetushinta alkaen 3,90 €.

Lisätietoja: https://wolt.com/fi/fin/helsinki/restaurant/wolt-market-fin

+ Bonus: Virtuaaliset ruokatapahtumat

Virtuaalitapahtumat yleistyvät nyt kulovalkean tavalla. Löydät mielenkiintoisia tapahtumia esimerkiksi Facebookin tapahtumat-välilehdeltä. Valitse kategoriaksi ruoka ja boom! Ruokatapahtumat ovat vain klikkauksien päässä. Muutama tärppi joilla pääset alkuun:

Siideritasting: https://www.facebook.com/events/676676456441763/

Raakakakkuworkshop: https://www.facebook.com/events/644031359770349/

Lähiruoka- ja luomumessut:https://www.facebook.com/events/1245100922348481/

Kaljanmaistelua ja politiikkaa: https://www.facebook.com/events/277728573220218/

Mitkä ovat sinun lempiravintoloitasi, ja millaisia koronakeksintöjä he ovat ideoineet? Jaa suosikkisi esimerkiksi kommenttiboksissa alla tai laittamalla meille viestiä Instagramissa @Safkaamo!

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun