Luet nyt
Älä pilko mitään -keitto

Älä pilko mitään -keitto

Safkaamo - Älä pilko mitään -keitto - Kirsi Alm-Siira

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran perheen arjen pelastavat munakkaat ja niiden ohella tämä keitto, jota valmistaessa ei veistä tarvita. Näppärä, nopea, ravitseva ja vieläpä maukas keitto on kotiruokaa parhaimmillaan. Ja sen voi pyöräyttää omien mieltymystensä mukaan joko liha- tai vegeversiona.

Kirsin ajatuksia ruuasta ja sen valmistuksesta löydät täältä.

Älä pilko mitään -keitto

Noin 4 annosta

  • 1 l vettä
  • 400 g jauhelihaa tai kasvisjauhelihaa 
  • öljyä paistamiseen
  • 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 
  • 400 g valmiita keittojuureksia (pakaste)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8-10 maustepippuria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • tuoretta persiljaa

Valmistus

  1. Paista jauheliha.
  2. Laita vesi kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi.
  3. Lisää veteen liemikuutiot.
  4. Lisää seuraavaksi pakasteet; peruna-sipuli ja juurekset.
  5. Lisää joukkoon paistettu jauheliha ja tomaattipyree.
  6. Mausta suolalla, paprikajauheella, maustepippureilla ja halutessasi tuoreella persiljalla. 
  7. Hauduta keittoa noin 15 min.
  8. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
  9. Annostele lautasille ja koristele halutessasi tuoreella persiljalla. Kylkeen vielä pala hyvää leipää ja herkuttelemaan!
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun