Luet nyt
Juhannuksen jälkkäriextra – kolme helppoa & raikasta jälkiruokaa

Juhannuksen jälkkäriextra – kolme helppoa & raikasta jälkiruokaa

Keskikesän juhla koittaa taas tällä viikolla ja jos mikään on juhannuksena keskeisessä roolissa, niin ruoka! Juhannukseen kuuluvat vahvasti uudet perunat, silli ja grilliruoka, mutta yksi asia, jota meidän mielestämme ei missään nimessä saa sivuuttaa on jälkiruoka. 

Valitsimme parhaillaan sesongissa olevia herkkuja; mansikkaa, persikkaa ja raparperia – ja kasasimme kolme raikasta annosta, jotka valmistuvat käden käänteessä. Yhdessä pääsee vähän paistamaan, muissa ei tarvitse kuin pilkkoa, vatkata ja sekoittaa. Nämä jäkiruuat saat siis taiottua kasaan vähän askeettisemmissakin mökkiolosuhteissa; uunia et tarvitse ja sähkövatkaimenkin voi tarvittaessa korvata käsivoimilla.

Kaikki annokset on mahdollista tehdä ilman eläinperäisiä tuotteita vaihtamalla reseptissä mainitun tuotteen kasviperäiseen. Kaikki ohjeet ovat noin neljälle hengelle.

Safkaamo-Juhannus-jälkiruuat-11

Karamellisoidut persikat & vaniljajäätelöä

  • 4 kypsää persikkaa
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl sokeria
  • Vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. Halkaise persikat ja poista siemenet. Leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja sokeri.
  3. Anna sokerin sulaa ja paahtua ja voin kuplia hetken. Lisää sitten persikkapalat pannulle ja paista kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä.
  4. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Safkaamo-Juhannus-jälkiruuat-09

Basilikamarinoidut mansikat & vaniljavaahtoa

  • Litra tuoreita mansikoita
  • 1 limetin mehu
  • kourallinen basilikaa
  • 1 rkl sokeria
  • Purkillinen vispautuvaa vaniljavaahtoa

Valmistus

  1. Perkaa mansikat ja paloittele ne kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu.
  2. Silppua basilikan lehdet ja sekoita ne joukkoon. Lisää sokeria maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna maustua viileässä ainakin tunnin ajan ennen tarjoilua. Maut syvenevät mitä pidempään annat mansikoiden marinoitua.
  3. Vispaa vaniljavaahto ennen tarjoiluhetkeä ja tarjoile marinoitujen mansikoiden kanssa.

Raparperijuustokakku deconstructed

  • 400g tuoretta raparperia
  • 1/2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 paketti tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 dl vispautuvaa kermaa
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 3-4 kaurakeksiä

Valmistus

  1. Tee ensin raparperihyydyke. Leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi pieneen kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Mausta kardemummalla ja anna hillokkeen jäähtyä kylmäksi. 
  3. Valmista sitten tuorejuustotäyte: vaahdota kerma notkeaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa pienellä teholla joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
  4. Kokoa annokset: päällekkäin raparperihyydykettä ja tuorejuustotäytettä. Ripottele pinnalle kaurakeksinmurusia.

Resepti-inspiraatiosta kiitos:

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun