Luet nyt
Helpoimmat munkit ikinä – ilman uppopaistoa

Helpoimmat munkit ikinä – ilman uppopaistoa

uunimunkit

Vapun herkkuklassikko on tietysti munkki. Vanha kunnon sokerissa pyöritelty rasvaisen pehmeä taikinapalleroinen.

Munkkeja tulee joka vuosi syötyä, mutta harvemmin olen niitä itse tehnyt. Rasvakattilan kanssa säätäminen tuntuu sen verran hasardilta, että jätän sen mieluusti asiantuntijoille. Siispä törmätessäni näihin uunimunkkeihin innostuin viimein leipomaan kotona munkkeja. Taikina on äärimmäisen helppo tehdä ja munkit paistuvat uunissa näppärästi — rasvankäryä ei tarvitse siis omassa keittiössään näitä leipoessa haistella!

Uunimunkit - Munkit ilman uppopaistoa -Safkaamo

Koska uppopaistamiselta vältytään, ovat munkit myös aavistuksen terveellisempiä, jos sillä sattuu olemaan merkitystä. Aivan yksi yhteen munkkimaista koostumusta ei tällä reseptillä saa, mutta lopputulos on silti pehmeän herkullinen. Sitruuna ja kardemumma tekevät taikinasta uskomattoman maukkaan.

Uunimunkki viimeistellään pyörittelemällä se kaneli-sokeriseoksessa. Namm. Ja mainitsinko jo, että ohje on täysin vegaaninen? Gluteenittoman vaihtoehdon saat korvaamalla vehnäjauhot 1:1 gluteenittomilla.

Tämä resepti on bongaus ihanasta Viimeistä Murua Myöten -blogista.

Uunimunkit - Munkit ilman uppopaistoa -Safkaamo

Munkkimuffinit by Viimeistä Murua Myöten

n. 12 kpl

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 4 rkl sitruunan mehua (n. 0,5dl)
  • 4 dl Oattis kauramaitoa
  • 3 rkl rypsiöljyä

Kuorruttamiseen

  • n. ½ dl rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
  • n. 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistus

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon sitten sitruunan mehu, kauramaito ja rypsiöljy.
  2. Voitele muffinivuoan kolot rypsiöljyllä tai käytä vuokasprayta. Kaada muffinitaikina muffinivuoan koloihin. Huom. Älä mielellään käytä paperisia muffinivuokia, vaan metallista muffinivuokaa, jotta muffinien pinta rapeutuu mahdollisimman paljon.
  3. Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt koskemaan muffineihin eli pari minuuttia.
  5. Voitele muffinit sitten kauttaaltaan rypsiöljyllä. 
  6. Sekoita sokeri ja kaneli yhteen.
  7. Kierittele voidellut muffinit kaneli-sokerissa.
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun