Luet nyt
Grillatut avokado-mozzarellaleivät

Grillatut avokado-mozzarellaleivät

avokado mozzarella grillattu voileipä

Tiesitkö, että grillattuihin voileipiin ei tarvitse lämmittää grilliä eikä uunia? Herkulliset, grillatut voileivät syntyvät nimittäin käden käänteessä myös kuumalla pannulla. Rapea, voissa paistettu leipä ja suussa sulava mozzarellan ja avokadon yhdistelmä hurmaavat kerta toisensa jälkeen.

Nämä leivät ovatkin voittajayhdistelmä vaikkapa rauhallisen viikonlopun aamupalalle. Testikeittiömme kokeili grillattuja voileipiä pitkäksi venähtäneen lauantai-illan jälkeisenä aamuna, ja olo koheni välittömästi. Kun kroppa huutaa rasvaa ja hiilihydraatteja, kannattaa niitä antaa.

Kokeilussa on ollut sekä paahtoleipä, Lidlin kasvisleipäsiivut että lähileipomon hapanjuurileipä. Uskaltaisin sanoa, että mikä tahansa leipälaatu toimii reseptissä oikein hyvin, kunhan leivästä saa riittävän ohuet siivut (esim. paahtoleipäsiivut ovat melko optimaalisia) jolloin välissä oleva juusto pääsee sulamaan. Gluteeniton leipä toimii tässä toki mainiosti, ja vegaanisen vaihtoehdon saa vaihtamalla voin margariiniin ja mozzarellan itsetehtyyn vegaaniseen sellaiseen tai esimerkiksi vegaaniseen juustoraasteeseen.

Grillatut avokado-mozzarellaleivät

4 leipää

  • 8 palaa lempileipääsi ohuehkoina siivuina, esim. tumma paahtoleipä tai tuore leipomoleipä
  • 1 tuore avokado
  • 125 g tuoretta mozzarellaa (tai vegaanista juustoraastetta)
  • voita (tai vegaanista margariinia)
  • muutama lehti tuoretta basilikaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

  1. Siivuta mozzarella ohueksi. Muussaa avokado kevyesti haarukalla kulhoon.
  2. Voitele leivät voilla tai margariinilla.
  3. Nosta puolille leipäsiivuista mozzarellasiivuja ja puolille levitä muussattua avokadoa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Asettele jommallekummalle puolelle pari basilikan lehteä.
  4. Lämmitä pannu keskilämmölle. Lisää lämpimälle pannulle nokare voita tai margariinia ja anna sulaa. Grillaa sitten voileipiä yksi puoli kerrallaan, muutaman minuutin verran per puoli, kunnes leipä saa väriä ja juusto alkaa sulaa. Pannun koosta riiippuen tämä saattaa kannattaa tehdä kahdessa erässä.
  5. Nauti leivät kuumana!
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun