Luet nyt
Farangin paluu – lunastaako klassikko yhä odotukset?

Farangin paluu – lunastaako klassikko yhä odotukset?

Uudistetun Farangin vanha menu

Yksi Helsingin tunnetuimmista fine dining -ravintoloista lienee julkkiskokki Tomi Björckin nimeen yhdistettävä Farang. 

Farangin ovet avattiin alun perin vuonna 2009 Helsingin Taidehallin tiloissa Etu-Töölössä, joista se muutti vuoden 2020 alussa uusiin tiloihin Arkadiankadulle. Ravintolan verkkosivujen mukaan se tarjoaa “ainutlaatuisia, raikkaan intensiivisiä kaakkoisaasialaisia makuja elämyksellisen palvelun siivittämänä”.

Aiempien Farang-kokemusten perusteella olen ollut fani jo pitkään, siksi tuntui lähes velvollisuudelta mennä katsastamaan uudet tilat ja testaamaan, lunastaako jo yli kymmenvuotisen taipaleen jaksanut ravintola vieläkin lupauksensa.

Uudistettu Farang sisältä

Uusi kaksikerroksinen ravintolatila on sanalla sanoen cool. Ravintolan miljöö tuntuu melkein kansainväliseltä, eikä mieleen tule toista vastaavaa ravintolaa Helsingistä. On helmikuinen torstai-ilta ja alakerran baaritiskillä ei nuoku vielä ketään, mutta yläkerrassa pöydät ovat jo mukavan täynnä ja puheensorina täyttää avaran salin. Ikkunapaikalta on hyvä tarkkailla niin ravintolan kuin kadunkin menoa. 

Uudistetun Farangin vanha menu

Valitsemme klassisen Farang-menun sekä vegaanisen menun. Alkupalat vievät kirpeänmakealle makumatkalle syvälle Aasiaan, cha plu -lehdeltä tarjoillut makupalat ovat mielenkiintoinen yhdistelmä hapokasta, suolaista ja makeaa. Sukellamme kevyempien alkupalojen kautta yhtäkkiä syvemmälle lämpimiin makuihin; wokattu kukkakaali sulaa suuhun ja on kenties parasta kukkakaalia mitä olen kuunaan maistanut. Klassinen Farangin karamellipossu hurmaa ensikertalaisen maistajansa pöydän toisella puolen. 

Uudistetun Farangin vanha menu

Lopullisen vaikutuksen tekee kuitenkin mausteisessa liemessä haudutettu vasikanposki ja vegaanisen menun panang-curry on juuri niin pähkinäisen täyteläistä kun saa odottaakin. Olo on kylläinen ja tyytyväinen. Jälkiruoka, the cherry on top, on menukokonaisuuden ainoa pettymys. Sorbetin, marinoitujen hedelmien ja kookoskermakastikkeen yhdistelmä ei yletä samalle tasolle kuin muut ruokalajit, mutta on onneksi sen verran kevyt, ettei se ainakaan jo olemassaolevaa ähkyä muuksi muuta.

Uudistetun Farangin vanha menu
Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun