Luet nyt
Broccolini-burratasalaatti

Broccolini-burratasalaatti

Broccolini-burratasalaatti Safkaamo

Broccolini-burratasalaatti on kesäinen valinta ruokapöytään ja mainio vaihtoehto esimerkiksi alkuruokana tai miksei pääruokanakin tuoreen leipäpalan kanssa. Burrata on pehmeä, hieman mozzarellan tyyppinen juusto jolla on kauniin mieto ja hienostunut maku. Yhdistelmä juustoa, raikkaita vihreitä ja makeankirpeää hernekastiketta on suussasulava ja jättää olon kevyeksi.

Salaattisekoituksen sijaan tämän salaatin vihreys ja rouskuva suutuntuma tulee vesikrassin ja herneenversojen yhdistelmästä. Rouskuvuutta lisää tuore retiisi. Hernekastikkeen miedon raikas makuyhdistelmä herättää vihreät esiin ja ei pelkoa; lopputulos ei maistu yhtään liikaa herneeltä! Itse en ole suuri (pakaste)herneiden fani, mutta tässä ne toimivat erinomaisesti.

Resepti on bongaus Soppa365-sivustolta, jossa broccolinin tilalla käytettiin tuoreena suikaloitua parsaa. Parsaa ei reseptin tekohetkellä löytynyt kaupasta, joten korvasimme sen parsakaalia muistuttavalla makealla broccolinilla, joka sopi salaattiin erinomaisesti. Voit käyttää siis kumpaa tahansa; parsaa ei tosin tarvitse kypsentää. Sen voi vain suikaloida joukkoon. Broccolineja lämmitimme hetken pannulla, jolloin ne pehmenivät juuri sopivasti. Parasta salaatti on tuoreeltaan tehtynä.

Broccolini-burratasalaatti Safkaamo

Broccolini-burratasalaatti

4:lle, valmistusaika n. 20min

  • n. 200 grammaa broccolinia
  • 1 nippu (150 g) retiisiä 
  • 2 ruukkua vesikrassia 
  • 2 ruukkua herneenversoja 
  • ½ ps (100 g) pakasteherneitä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä 
  • 1 pkt (100 g) burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa

Hernekastike 

  • ½ ps (100 g) pakasteherneitä 
  • 1 sitruunan mehu
  •  1 dl ranskankermaa
  •  ½ dl oliiviöljyä 
  • 2 rkl hunajaa 
  • ½ tl suolaa

Valmistus

  1. Halkaise broccolinit ja paista niitä keskilämmöllä pannulla kunnes ne hieman pehmenevät. Anna jäähtyä.
  2. Tee sitten kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  3. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  4. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun