Luet nyt
2+2+3+3 = Laskukaava täydelliseen tuorepuuroon

2+2+3+3 = Laskukaava täydelliseen tuorepuuroon

Safkaamo - täydellinen tuorepuuro

Tuorepuuroja ja niiden reseptejä on maailma pullollaan. Herkästi myös ajattelisi, ettei tuorepuuron tekemiseen edes tarvitse mitään reseptiä, siihenhän voi laittaa lähes mitä vaan. Ja niin tavallaan voikin. Tuorepuuroa voi maustaa oman makunsa mukaan ja sattumiksi sopivat kaikki mahdolliset hedelmät ja marjat. Mutta; tärkeintä tuorepuurossa on mielestäni koostumus, ja sen löytäminen on hankalaa vaikka puuronsa pyöräyttäisi orjallisesti reseptiä seuraten. Uskon kehittäneeni koostumukseltaan ihanteellisen tuorepuuron reseptin, ja sen ydin on yksinkertaisessa matematiikassa.

Täydellinen pohja tuorepuurolle syntyy kaurahiutaleista, chian siemenistä, maidosta ja jogurtista. Ja se laskukaava on 2+2+3+3, eli 2 desiä hiutaleita, 2 ruokalusikallista siemeniä, 3 desiä maitoa ja 3 ruokalusikallista jogurttia. Itse tykkään käyttää makeuttamatonta mantelimaitoa ja kaurajogurttia, mutta hommaan sopii mikä tahansa muukin maito tai jogurtti.

Safkaamo - täydellinen tuorepuuro

Puuromassan maustamisessa vain mielikuvitus on rajana, mutta suosittelen lorausta hunajaa, sen avulla puuroon saa aavistuksen makean maun. Itse käytän puurossani hunajan lisäksi vaniljajauhetta, mutta myös esimerkiksi kaneli ja kardemumma toimivat hyvin. Vahvempaa makumaailmaa kaipaava voi sekoittaa puuromassan joukkoon tummaa kaakaojauhetta, maapähkinävoita tai vaikkapa survottuja puolukoita.

Täydellinen tuorepuuro

2 annosta

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl chian siemeniä
  • 3 dl valitsemaasi maitoa (esim. makeuttamaton mantelimaito)
  • 3 rkl valitsemaasi jogurttia (esim. kaurajogurttia)
  • loraus juoksevaa hunajaa (oman maun mukaan)
  • noin puoli teelusikkaa vaniljajauhetta

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna seistä jääkaapissa yön yli.
  2. Annostele yön yli turvonnut puuro lautasille ja tarjoile esimerkiksi hedelmien, marjojen, pähkinöiden ja hunajan kera.

Mikäli haluat lisätä makua itse puuromassaan, voit sekoittaa valmistusvaiheessa mukaan esimerkiksi tummaa kaakaojauhetta, maapähkinävoita, marjajauhetta, survottuja marjoja tai muita mausteita. Maut on helpompi sekoittaa tasaisesti massaan jo tekovaiheessa ennen kuin se on turvonnut puuromaiseksi. Tuorepuurosta saa ravitsevan aamiaisen ohella myös herkullisen jälkiruuan koristelemalla sen esimerkiksi pienellä nokareella viikunahilloa ja tuoreita viikunoita.

Näytä kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Takaisin alkuun